In urma cu doar cateva zile s-a incheiat la Sinaia manifestarea stiintifica dedicata glaucomului, aflata deja la a IV-a editie, organizata de Societatea Romana de Glaucom cu sprijinul Societatii Romane de Oftalmologie.

Ca si anul precedent, aceasta intalnire stiintifica a figurat pe harta mondiala a manifestarilor dedicate Zilei si Saptamanii Mondiale a Glaucomului.

Un motiv de lauda este faptul ca de-a lungul celor doua zile de lucrari sala de conferinte a fost totdeauna plina. Programul stiintific a fost sustinut de 16 vorbitori, care au dezvoltat subiecte de interes pentru participantii cu preocupari in diagnosticarea si tratarea pacientilor cu glaucom. In dimineata zilei de 12 martie s-au dezbatut predominant subiecte legate de diagnosticul si tratamentul medicamentos al glaucomului, iar cele legate de terapie, in special chirurgicala, au fost programate in dimineata zilei urmatoare. In dupa-amiaza primei zile dedicate glaucomului principalele clinici universitare au supus atentiei auditoriului si dezbaterii publice cazuri clinice dificile sau controversate.

Firmele (in ordine alfabetica) ALCON, ALLERGAN, KRKA, MSD OPHTHALMICS, PFIZER, S.I.F.I. S.P.A. ITALIA au sponsorizat manifestarea si au pezentat standuri de promovare a produselor predominant din portofoliul antiglaucomatos, iar firmele ALCON si MSD OPHTHALMICS au desfasurat simpozioane avand ca tematica glaucomul.

Din punct de vedere administrativ putem bifa:

– Pagina web a Societatii Romane de Glaucom ( www.societateadeglaucom.ro ) este functionala si dorim sa o imbunatatim continuu

– Adeziunile ca membru SRG pot fi trimise si online la adresa [email protected]. Ele sunt necesare pentru inscrierea membrilor SRG in baza de date a WGA, putand in acest fel sa primiti pe adresa de email publicatia trimestriala a WGA

– Am distribuit cea mai mare parte a carnetelor de membru SRG

– Am finalizat lista cu membrii SRG. Actualizarea sa se va face de doua ori pe an, pe 15 aprilie si pe 15 octombrie, atat pe site-ul SRG, cat si pe cel al WGA

In urma discutiilor ulterioare purtate cu colegii participanti la aceasta intalnire putem afirma ca manifestarea a fost cu adevarat un succes.

Va asteptam la urmatoarea manifestare a SRG, in Martie 2012!

Dr. Alina Popa Cherecheanu