Glaucomul este principala cauză a orbirii ireversibile
50% din pacienții cu glaucom nu știu că suferă de această boală
Simptomele sunt nedetectabile în fazele incipiente ale bolii
O serie de boli care afectează nervul optic. Nedetectat la timp, poate începe cu pierderea acuității vizuale și în timp poate duce la orbire totală.
Boala nu prezintă simptome vizibile, pe măsură ce aceasta înaintează câmpul vizual se reduce simțitor și apare senzația privirii "printr-un tunel".
Fără un diagnostic corect și din timp, boala se finalizează cu pierderea totală a vederii.
NU EXISTĂ UN TRATAMENT PENTRU GLAUCOM DAR DETECȚIA DIN TIMP A BOLII POATE DUCE LA ÎNCETINIREA PROGRESIEI ACESTEIA ȘI POATE REDUCE EFECTELE SALE NEGATIVE
Cea mai bună metodă de a preveni sau reduce pierderea acuității vizuale asociată cu glaucomul este diagnosticul din timp al bolii cu ajutorul controalelor oftalmologice regulate.
Dacă dumneavoastră sau rudele dumneavoastră vă încadrați în categoriile de risc de mai sus, programați acum un consult oftalmologic la cel mai apropiat cabinet medical și asigurați-vă că ochii dumneavoastră sunt în siguranță!
Diagnosticul pentru glaucom nu implică investigații neplăcute dar este primul pas în detectarea din timp a bolii și în prevenirea evoluției acesteia spre un punct ireversibil.
Testele de mai jos nu implică durere sau disconfort și permit medicului oftalmolog să detecteze glaucomul încă din primele faze și astfel să vă ajute să evitați consecințele ireversibile ale bolii.
Testarea acuității vizuale: este folosit un panou luminos pentru a verifica cât de bine percepeți literele și cifrele de la o anumită distanță.
Testarea câmpului vizual: este verificată vederea periferică – ce percepeți în colțul ochiului. Orice pierdere de acuitate vizuală laterală poate fi un semn timpuriu al dezvoltării glaucomului.
Dilatarea pupilei: medicul oftalmolog vă va administra picături care vă vor dilata pupilele. Medicul va examina astfel retina și nervul optic pentru orice semn îngrijorător.
Tonometrie: acest examen include un puf foarte fin de aer care este trimis spre ochi și măsoară tensiunea oculară. Deși o tensiune oculară crescută nu implică automat un diagnostic de glaucom, ea indică o predispoziție la această boală.
Este foarte important să consultați regulat un medic oftalmolog pentru că glaucomul se poate agrava fără să vă dați seama și poate ajunge într-un punct în care efectele sale nu mai pot fi controlate.
Programați acum un examen oftalmologic și asigurați-vă că privirea dumneavoastră se bucură de cea mai bună îngrijire!